Handicarts

Golfers die tijdelijk of permanent niet in staat zijn hun golfrondje lopend te doen, kunnen gebruik maken van een zogenaamde Handicart. Dit natuurlijk op voorwaarde dat zij een Handicartpas bezitten. De stichting Handicart, die meer dan 25 jaar op vele banen in Nederland een infrastructuur met prima carts in stand houdt, is, samen met de clubconsul, ook bij golfcomplex Grevelingenhout degene die 9 state-of-the-art carts laat rijden.

Maar ook wie het golfrondje graag met een buggy aflegt, kan gebruik van een van de Handicarts maken. U kunt uw Handicartreservering bij uw boeking opgeven. Het tarief hiervoor is € 30.

Grevelingenhout heeft alle carts met een GPS systeem ingericht. Dit betekent dat bepaalde kwetsbare gebieden in de baan voor Handicarts geblokkeerd zijn. Dit systeem beperkt weliswaar enigszins de vrijheid van de golfer, maar heeft als gevolg dat de baan zelden voor buggy’s gesloten is.

In het algemeen is het zo dat teeboxen, (voor-)greens, boompartijen, rough en waterpartijen niet mogen worden bereden.

We hebben op iedere hole zones geprogrammeerd waar de buggy niet mag rijden, of waar een snelheidsbeperking geldt. U krijgt een akoestisch en visueel signaal als u zo’n zone dreigt binnen te rijden. Soms wordt u ook gewaarschuwd een bepaalde richting aan te houden. Tevens rijdt uw Handicart dan langzaam. Rijdt u per abuis een verboden zone in, dient u achteruitrijdend de zone weer te verlaten, in de richting waar u vandaan kwam. Als u uit die zone, bent, hoort u een signaal en kunt u weer gewoon rijden.

Wij wensen u een plezierige golfervaring op onze mooie baan toe.

Hierboven een overzicht van de geblokkeerde gebieden, zodat u er tijdens uw ronde rekening mee kunt houden. Ook in de carts is zo’n overzicht aanwezig.

Scroll naar boven