Zeeuwse strokeplaykampioenschappen 2021

Zeeuwse strokeplaykampioenschappen 2021

De Zeeuwse Strokeplaykampioenen 2021 zijn bekend.

Wat een dag! Wat een strijd!
Zaterdag 2 oktober werden voor de 24ste keer de Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen georganiseerd op Golfclub Grevelingenhout.
De afgevaardigden van de zeven Zeeuwse golfclubs gingen de strijd aan om de kampioenen van 2019 van hun troon te stoten, want helaas konden de kampioenschappen in 2020 geen doorgang vinden i.v.m. de coronapandemie.
Iedere club mocht 3 heren en 3 dames afvaardigen. Het spelersveld bij de heren was niet helemaal gevuld met 19 heren. Bij de dames kon niet iedere club 3 dames afvaardigen en waren er 16 spelers.
De titelverdedigers uit 2019: Hanna Korsmit en Bas Post, beiden van Golfclub Grevelingenhout waren helaas niet in de gelegenheid om hun titel te verdedigen.

De weersomstandigheden waren niet al te best. De ochtendronde begon nog redelijk met weinig wind, maar de wind nam toe en in de middag vloeide het hemelwater rijkelijk. De spelcondities waren zwaar om een mooie score neer te zetten.
Na 2 ronden van 18 holes bruto strokeplay, de spelvorm waarbij alle slagen geteld moeten worden van afslagplaats (tee) tot in de hole zonder aftrek van handicap, waren de nieuwe Zeeuwse Strokeplaykampioenen bekend.

De voorzitter van onze club, Henk Otten, maakte na een woord van dank aan alle aanwezigen, vrijwilligers en wedstrijdleiding de winnaars bekend.

Bij de dames werd Julia Franken (Reymerswael) met 188 slagen derde. Tweede werd Julie Harcq (Brugse Vaart, Oostburg) met 184 slagen. Hanneke Bommelje (Domburgsche Golfclub) was alle dames de baas met 178 slagen en werd de strokeplaykampioen van Zeeland bij de dames anno 2021.

Bij de heren was het Martijn Smits (Grevelingenhout) die met 156 slagen als derde eindigde en met 151 slagen werd Job Jan Simmelink (Grevelingenhout) tweede. Zino Meesen (Golfclub de Woeste Kop) eindigde met 145 slagen en veroverde de titel Zeeuws Strokeplaykampioen bij de heren anno 2021.

Alle scores zijn te zien op livescoring en zie hier de fotoreportage.
De nieuwe lijst met alle strokeplaykampioenen van de afgelopen 24 jaar.

Hanneke Bommelje en Zino Meesen zullen volgend jaar hun titel gaan verdedigen op de baan van golfclub de Woeste Kop in Axel, waar in 2022 de kampioenschappen zullen plaatsvinden.

Wij kijken er weer naar uit!

Angelique Meijer

Terug naar het overzicht