Nederlands Kampioenschap Four Ball Better Ball 2017

Nederlands Kampioenschap Four Ball Better Ball 2017

Op zondag 3 september 2017 werd op de Amsterdamse Golf Club voor de 54ste keer gespeeld om de Amsterdam Cup voor heren. Trotse winnaars van deze editie zijn

Job Jan Simmelink en Bas Post

Het verslag van Bas:

Simmelink en Post verrassen wederom met winst van het Nederlands Kampioenschap 4BBB

De Bruse golfers, die in 2015 geheel onverwachts de nationale titel grepen, hebben hun huzarenstukje weten te herhalen. Een volgend succes voor het Zeeuwse duo na de promotie naar de hoofdklasse met het 1e heren team van Grevelingenhout.

Op zondag 3 september werd op de prachtig geprepareerde Amsterdamse golfclub de 54e editie het Nederlands Kampioenschap 4BBB (Amsterdam Cup) gespeeld. Het prestigieuze 36-holes toernooi wordt al sinds jaar en dag door de Amsterdamse Golfclub, in september, georganiseerd. De titel viel voor de 2e keer ten prooi aan deze Zeeuwse equipe.

Job Jan Simmelink en Bas Post, beiden lid van Golfclub Grevelingenhout, verrasten het deelnemersveld met een ijzersterke comeback. Op de met zon overgoten Amsterdamse golfclub leek het duo al na 5 holes uit het toernooi te liggen na een tripple bogey (+3). Echter op Zeeuws karakter werden de resterende 13 holes van de eerste ronde in 5 slagen onder de baan gespeeld, inclusief een eagle (-2). De eerste ronde van 70 slagen (-2) gaf het duo nog wel zicht op een podiumplaats. In de tweede ronde stond geen maat op de heren. Met veruit de beste ronde van het toernooi: 65 slagen (-7); kwam de eindscore uit op 135 slagen (-9). Deze score was dezelfde als het duo van de Koninklijke Haagsche Golfclub: Aron Joustra en Nick Nolte. Vanwege het betere resultaat in de laatste ronde van 18 holes viel de overwinning het Bruse duo ten deel. Na de onverwachtse winst van het duo in 2015 is deze prestatie wederom uniek in de Zeeuwse golfhistorie.

 

.. 

Terug naar het overzicht