Grevelingenhout Senioren Open 2022 verslag

Grevelingenhout Senioren Open 2022 verslag

Op 1 maart 2022 werd de inschrijving geopend voor de 5e editie van het Grevelingenhout Senioren Open en nog diezelfde dag kwam de 1e inschrijving binnen van Tonny van Zwienen van Golfclub Bentwoud, waarna er nog veel meer inschrijvingen binnenkwamen van deze enthousiaste club, maar ook van veel oud-deelnemers uit heel het land en veel nieuwe deelnemers.

Vorig jaar hadden we 63 deelnemers, maar dit jaar ontvingen we 75 inschrijvingen, 3 meer dan de geplande 72, 25 dames en 50 heren.
Geen probleem, 1 flight meer en iedereen kon meespelen.

Zaterdag 20 augustus 2022 was het zover.
De wedstrijd ging van start met 54 gastspelers van 25 verschillende verenigingen plus 21 leden van Golfclub Grevelingenhout.
Na de ontvangst met koffie en iets lekkers werd om 12:00 uur gestart op hole 1 en hole 10.
De weergoden waren ons goed gezind: wolkje, zonnetje, zacht briesje en een aangename temperatuur tussen de 20 en 24 graden.
Na 9 gespeelde holes werden de scores doorgegeven voor de live scoring en konden de spelers kiezen uit diverse wraps en stonden er flesjes water klaar om aangesterkt aan de tweede helft van de golfronde te beginnen.

Tegen het einde van de middag vulde het terras zich met de uitgespeelde spelers. Onder het genot van een hapje en een drankje en het proeven van de door Bruvino geselecteerde wijnen werd gewacht op de prijsuitreiking.
Toen alle spelers binnen waren kon onze eigen Grevelingenhouseband beginnen met muziek maken en wel met het nummer van Bløf, ´Hier aan de kust´. De zinsnede: “blij dat je hier bent” gaf expressie aan het gevoel van de organisatie, die heel blij was met zoveel enthousiaste deelnemers.

De scores werden ondertussen nauwlettend in de gaten gehouden via de livescoring op mobiele telefoons en de infoborden in de hal van het clubhuis.

Snel na binnenkomst van de laatste spelers nam Richard Smits, namens de organiserende commissie, het woord en bedankte in de eerste plaats alle deelnemers die uit het hele land de moeite hadden genomen om naar Grevelingenhout te komen en vervolgens de sponsoren en vrijwilligers die een dag als deze mogelijk maken.
Vervolgens werden de prijzen uitgereikt.

Winnaars Grevelingenhout Senioren Open 2022
Dames
1. Lucie Appel (Cromstrijen) 79 slagen bruto
2. Inge van den Broeck (Princenbosch) 85 slagen bruto
3. Wilma Kruik (De Haenen) 86 slagen bruto


Heren
1. Kiffin Gish ( De Hooge Rotterdamse) 79 slagen bruto
2. Carlos Alberto (Prise d’eau) 82 slagen bruto
3. Andy Smith (Golfclub Grevelingenhout) 82 slagen bruto
Eervolle vermelding voor Ruud Graveland (Golfclub Grevelingenhout) met 78 slagen bruto, die vanwege zijn pro-status buiten mededinging meedeed.


Beste netto score:
Dames: Anja Goedhart (De Merwelanden) 72 slagen netto
Heren: Sjoerd Bergsma (Golfclub Grevelingenhout) 69 slagen netto.

Klik hier voor alle uitslagen Grevelingenhout Senioren Open (rechts boven kunt u switchen tussen bruto en netto uitslagen).

Velen genoten nog van de Zeeuwse mosselmaaltijd of de dagschotel.

Klik hier voor het fotoalbum (met dank aan Marinka Muller).

Wij, Richard Smits, Desiree Smits, Teuni van Burg en Angelique Meijer kijken alweer uit naar de zesde editie van het Grevelingenhout Senioren Open in 2023 en veel deelnemers hebben al beloofd dan weer aanwezig te zijn. Waarschijnlijk weer de derde zaterdag van augustus (19e), maar dat is nog afhankelijk van de NGF-wedstrijdkalender van de senioren.
De datum wordt zo snel als mogelijk bekend gemaakt!

Alle sponsoren van harte bedankt.

 

Terug naar het overzicht