Verslag Grevelingenhout Jeugd Open 2017

Verslag Grevelingenhout Jeugd Open 2017

Een sterk deelnemersveld, mooie prijzen, zon en een schitterende baan: de ingrediënten voor een zeer geslaagd Grevelingenhout Jeugd Open 2017.

In totaal streden 44 deelnemers, 10 dames en 34 heren, van 25 verschillende golfclubs in Nederland om de felbegeerde titel “Winnaar Grevelingenhout Jeugd Open 2017” en de enveloppen met het prijzengeld.

Zondagmorgen werden alle deelnemers ontvangen en om 11.00 uur ging de wedstrijd van start. Trots zijn we op een deelnemersveld met veel single handicapers die verdeeld over 16 flights enthousiast begonnen aan de wedstrijd. Uitdaging onderweg was de hole-in-one prijs op hole 12. Helaas heeft niemand deze geslagen, al waren er wel die er echt dichtbij waren.

Na 9 holes voelde men de spanning al oplopen. Via de live scoring was al duidelijk dat er iets moois in de lucht hing, een baanrecord?
Gedurende de middag liep niet alleen de spanning op maar ook de temperatuur. Gelukkig was er voor alle deelnemers nog extra water, een frisse appel en een heerlijk ijsje van het Zeeuws IJsmeisje.
Na binnenkomst van alle spelers werden de scorekaarten ingevoerd. Mooie scores zijn er genoteerd, maar het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was het nieuwe baanrecord van Max Meuwsen, 68 slagen! Met deze schitterende score mag hij zich de winnaar noemen van het Grevelingenhout Jeugd Open 2017.

Bij de dames liep de spanning ook hoog op toen bleek dat na 18 holes zowel Sophie Muljono en Charlotte Roodenburg 79 slagen hadden. Al bijna verkleed, toch opnieuw de baan in voor : een play-off! Na twee zinderende holes met veel publiek in de baan won Sophie Muljono uiteindelijk deze spannende strijd.

Aansluitend konden allen aanwezigen, onder het genot van een drankje, genieten van een pizza van “Pizza Fresca”. Tegelijkertijd werd er gestreden om de “100 meter put”. Deze is helaas niet gevallen. De troostprijs, closest to the pin, werd gewonnen door Jordi Janssen (Leeuwarder Golfclub De Groene Ster).

Tijdens de prijsuitreiking bedankte Richard Smits namens de organiserende commissie alle deelnemers, sponsoren, het restaurant, de golfclub en alle vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze geweldige dag. Met al deze positieve reacties kijken we uit naar de wedstrijd van 2018 met hopelijk nog een groter en sterker deelnemersveld.

De winnaars ontvingen allen een mooie prijs gesponsord door WPN Groep.
Wij bedanken ook alle andere sponsoren voor hun bijdrage om het Grevelingenhout Jeugd Open tot een succesvolle dag te maken.

Winnaars Grevelingenhout Jeugd Open

Heren:


 1. Max Meuwsen (Golfclub Grevelingenhout) 68 slagen bruto BAANRECORD
2. Zino Meesen (Golfclub Grevelingenhout) 71 slagen
3. Ivar van Leijsen ( Golfclub De Haenen) 74 slagen
4. Mats Markovits (The Dutch) 74 slagen
5. Nick Slobbe (Noordwijkse Golfclub) 75 slagen

Dames:
1. Sophie Muljono (Golfclub Wouwse Plantage) 79 slagen
2. Charlotte Roodenburg (Golfclub Cromstrijen) 79 slagen
3. Hanna Korsmit (Golfclub Grevelingenhout) 80 slagen

 

Klik hier voor de foto’s van deze mooie dag en op Grevelingenhout Jeugd Open voor alle uitslagen.

Terug naar het overzicht