Familiegolftoernooi 2017 verslag

Familiegolftoernooi 2017 verslag

Verslag familiewedstrijd, 3 september 2017

Op een prachtige nazomer dag is zondag 3 september de jaarlijkse familiewedstrijd gespeeld. Achtentwintig enthousiaste koppels, elk met een familierelatie, werden hartelijk ontvangen door Angelique Meijer en Marion van Es, die alles weer tot in de puntjes hadden voorbereid. Opa’s, oma’s, ouders, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen, neven, nichten, echtparen, schoonfamilie, vele combinaties waren aanwezig. Maar hoe zit het met de rest van Grevelingenhout? Geen warme familieband? Geen enthousiast golfende familieleden? Zonde, want dan heb je echt wat gemist!

De familiewedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de NGF, waarbij het Jeugd Sportfonds als goed doel aan de wedstrijd is gekoppeld. De inschrijfgelden van de wedstrijd worden aan dit doel gedoneerd. Grevelingenhout heeft 560 euro opgehaald. Dennis Plantinga, vertegenwoordiger van het Jeugdsportfonds Zeeland nam het bedrag na afloop in ontvangst en gaf aan dat dit bedrag hen in staat stelt drie kinderen, die dat om financiële redenen anders niet zouden kunnen, een jaar te laten sporten. Drie boeken met verhalen van het Jeugdsportfonds werden eerlijk verloot.

Voor de start verzamelden alle deelnemers zich voor het clubhuis voor de groepsfoto. Zorgvuldig werd iedereen door Angelique naar de juiste plaats gewezen, zodat onze clubfotograaf Cor Eilers alle deelnemers goed op de foto kon krijgen. Snel nog even een paar ballen inslaan, even de snelheid van de oefengreen testen en op naar de eerste tee.

Het mooie, rustige weer en de baan, die inmiddels weer goed in het gras staat, gaven alle aanleiding voor mooie scores. De greensome spelvorm geeft ook nog eens dubbele kansen bij de afslag. Maar daarna vergt het een goede samenwerking tussen de familieleden om echt te scoren. Zelf speelde ondergetekende in de al jaren vaste moeder-zoon combinatie met Daphne. Spelend met Chris en Rosita van den Berg werd het een sportieve en gezellige ronde.

Op holes zes en veertien waren extra kansen om een prijs te pakken. De vlag stond op hole zes wel helemaal achteraan, wat de neary niet eenvoudig maakte. Uiteindelijk slaagde Mark van der Leest daar als beste in. Hij greep de prijs voor de neary. De longest drive op hole 14 was van een heel andere orde. Met de wind in de rug was er veel mogelijk. Wel blijft het een lastige hole om op de fairway te blijven, waardoor alleen een echt goede afslag beloond kan worden. Ondergetekende heeft dat aan den lijve ondervonden. Ver was hij, maar ook midden tussen de bomen! Uiteindelijk slaagden Hanna Korsmit en Wil Meuwsen er met twee zeer verre en rechte afslagen in deze prijzen te pakken.

Voor het eindklassement waren prijzen te winnen voor zowel de netto als de bruto stableford scores. Bruto wil zeggen: stableford zonder handicapslagen. De beste netto score was maar liefst 41 punten. Echter deze score was door vier koppels behaald! Op basis van matching cards ging de tweede prijs uiteindelijk naar Henk Otten en zijn zwager Chris Pollemans. De eerste prijs was voor vader en zoon Hans en Boudewijn Zuurdeeg. Ook het bruto klassement was spannend. Hier wist het echtpaar Mijndert en Anneke Maris met 27 punten (9 boven par) de tweede prijs te pakken. Samen met Daphne had ik net één punt meer weten te behalen (28 punten), wat dus goed was voor de eerste prijs.

De NGF organiseert 9 oktober een landelijke finale op Nunspeet. De winnaars van de deelnemende clubs komen daarvoor in aanmerking, mits hun score landelijk bij de 24 beste netto scores of 44 beste bruto scores zit. Even afwachten dus of de winnaars van Grevelingenhout daaraan mogen deelnemen. Als wij daarvoor in aanmerking komen, zullen wij Grevelingenhout zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen.

Na de ronde was het heerlijk toeven op het terras. Met prachtig uitzicht op de baan konden de familieleden bijkomen van alle inspanning en de dag evalueren. Daarbij kon nog genoten worden van een heerlijke dagschotel.

Al met al was het weer een leuke, gezellige en zeer geslaagde familiegolfdag. Was je er niet bij? Investeer dan de komende maanden in de familieband, zet je familieleden aan om te golfen en doe volgend jaar mee!

Michiel Engelsman

Klik hier voor de fotoreportage van Cor Eilers.

Terug naar het overzicht