De Zilveren Ganzenveer 2023

De Zilveren Ganzenveer 2023

Vrijdag 07-07-2023: de 46e editie van de Zilveren Ganzenveer op Golfclub Grevelingenhout.

De Zilveren Ganzenveer is de trofee van de jaarlijks georganiseerde wedstrijd voor redactieleden van clubbladen, maar tegenwoordig veelal de samenstellers van de nieuwsbrieven die digitaal verstuurd worden of de webmasters, kortom de scribenten van de Nederlandse golfclubs.

De wedstrijd werd voor het eerst gespeeld in 1977. Slechts 1 jaar werd er niet gespeeld en wel in 2021 toen Corona de hoofdrolspeler was.
In 2022 won het team van Golfclub Grevelingenhout deze trofee op de Golfbaan van Prise d’Eau die als gastbaan fungeerde voor het team van de Tongelreep dat in 2020 de wedstrijd gewonnen had, maar dat een wedstrijd met veel deelnemers niet kon huisvesten op haar 9- holesbaan.
Prise d’Eau had de expertise nog in huis vanwege de organisatie in 2019 en had spontaan aangeboden haar baan ter beschikking te stellen.

In 2022 speelden nog 27 teams mee, maar dit jaar hadden er maar 16 teams zich aangemeld, vandaar deze keer geen shotgunstart, maar een start op hole 1 en 10. Waarom zo weinig aanmeldingen? We zijn er van overtuigd dat de afsluiting van de Haeringvlietbrug een grote rol heeft gespeeld en ja, Zeeland klinkt altijd heel ver weg! Gelukkig lieten de golf spelende schrijvers van Golfvereniging Regthuys, Golfclub Bleijenbeek, Golfclub Midden-Brabant, De Nunspeetse, Schaerweijde Golf, Golfclub Bentwoud, Golf & Countryclub de Tongelreep, Golfclub Oude Maas, Golfclub Reymerswael, Golfclub Cromstrijen, Golfpark Weilenseind, Golfclub de Gulbergen en de Domburgsche Golfclub zich niet afschrikken.

Vanaf 11:30 uur mochten we de deelnemers ontvangen aan de wedstrijdtafel. Ieder kreeg een klein doekje mee met de opdruk Zilveren Ganzenveer 2023. Een klein doekje, maar multifunctioneel toepasbaar: schoonmaken golfbal, oppoetsen van de bril om de bal beter te kunnen volgen, maar wie weet ook voor het wegvegen van de transpiratiedruppels op deze zeer warme zomerdag! Het kopje koffie met een Zeeuwse bolus maakte de ontvangst compleet.

De deelnemers werden om 13:00 uur allemaal van harte welkom geheten door Ernst Erhardt, de voorzitter van Golfclub Grevelingenhout, die eenieder nog van nuttige informatie voorzag en daarna kon de 4 Ball Better Ball wedstrijd van start gaan.

Met een temperatuur van boven de 30 graden Celsius was het behoorlijk warm, maar met een licht briesje toch goed uit te houden op de baan en zeker later op het terras onder genot van een drankje.

Dan de prijsuitreiking:

De neary winnaars:
Hole 3: Riek Marttin (Grevelingenhout)
Hole 15: Brigitte Beyer (G&CC de Tongelreep)

De 4 BBB winnaars:
2e plaats: Ria de Haas en Rien Jonker (Golfclub Reyerswael) met 44 stablefordpunten
1e plaats: Brigitte Beyer en Yvonne Daemen (G&CC de Tongelreep) met 47 stablefordpunten

De Zilveren Ganzenveer werd dus weer gewonnen door het team van de Tongelreep, maar ook deze keer kunnen ze het niet organiseren op hun baan omdat die op de schop gaat!
Gelukkig staken de heren van Golf de Gulbergen spontaan hun handen in de lucht om de wedstrijd volgend jaar op hun baan te laten doorgaan.

Hierna kon er buiten op het terras gegeten worden en kon iedereen na de avondspits huiswaarts keren.
Wij kijken terug op een zeer gezellige, sportieve dag met veel blije gezichten en hopen er volgend jaar weer bij te zijn op Golf de Gulbergen en wensen de organisatie veel plezier en succes met alle voorbereidingen.
Marion van Es en Angelique Meijer.

DE UITSLAG

Golfclub Team Score
 Golf & Countryclub de Tongelreep Brigitte Beyer/Yvonne Daemen 47
 Reymerswael Ria de Haas/Rien Jonker 44
 Golfpark Weilenseind Betty van Oudheusden/Els van Engelen 40
 Golf De Gulbergen Ad van Gent/Jos Timmermans 38
 Golfclub Oude Maas Peter Heeren/Evert Maassen 38
 Grevelingenhout Angelique Meijer/Marion van Es 37
 Golfvereniging Regthuys Hans Schilder/Linda Tensen 35
 Golfclub Midden Brabant Louis Nouws/Peter Reijnders 35
 Golfclub Bleijenbeek Roel Janssen/Nel Gerdes 35
 Cromstrijen Patrick Tchai/Cor van der Voet 34
 Cromstrijen C. den Tuinder/S. Reuter 33
 Bentwoud Eduard de Beer/Chris van Beek 33
 Golfvereniging Regthuys Herman van der Zwan/Anneke Wiering 33
 De Nunspeetse Marianne Kers/Jos Schoot Uiterkamp 32
 Schaerweijde Golf Robert van der Gun/Maudie van der Gun 31
 Domburgse Ernst van der Hoop/Riek Marttin 29

Neary hole 3 Riek Marttin
Neary hole 12 Brigitte Beyer
Terug naar het overzicht