Coronamaatregelen per 25 september

Coronamaatregelen per 25 september

Beste leden en gasten van Golfclub Grevelingenhout,

Per komende zaterdag 25 september wijzigen de coronamaatregelen voor golf.

Wij zetten de relevante aanpassingen hieronder voor u op een rijtje.

  • Om te golfen of te oefenen is geen coronatoegangsbewijs nodig en het is op de golfbaan niet verplicht 1,5 meter afstand te houden. Er is wel het dringend advies om afstand te houden. Geef elkaar de ruimte en houd rekening met elkaars wensen.
  • Op het terras en in het restaurant is het per 25 september ook niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Maar golfers en andere gasten mogen het restaurant alleen betreden met een coronatoegangsbewijs [1] Die verplichting is van toepassing voor iedere horecagast vanaf 13 jaar. Bij gasten vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Wij vragen u de aanwijzingen van de medewerkers vande Brasserie bij en na controle van het coronatoegangsbewijs, op te volgen.

Ten slotte, momenteel probeert ‘de sport’ met de overheid afspraken te maken over een pragmatische invulling van de nieuwe maatregelen. Van eventuele ontwikkelingen zullen wij u op de hoogte houden.

Besturen Grevelingenhout

 

Richtlijnen algemeen

Deze zijn met name gebaseerd op de landelijk geldende maatregelen.

  • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  • de gezondheidscheck is alleen verplicht wanneer coronatoegangsbewijs verplicht is en de plicht om registratie aan te bieden vervalt in zijn geheel;
  • wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten stem dan gezamenlijk af over het dragen van een mondkapje vanuit de Rijksoverheid zijn er geen beperkingen opgelegd over het samen reizen in een auto;

[1] Het coronatoegangsbewijs (de ‘coronapas’) is zichtbaar in de app CoronaCheck en toont aan dat iemand volledig is gevaccineerd, hersteld is van corona of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud heeft. Wie geen smartphone heeft, kan een bewijs op papier aanvragen. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.

 

Terug naar het overzicht