Corona-update: dinsdag 28 april (jeugd)

Corona-update: dinsdag 28 april (jeugd)

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 21 april is achter de schermen inmiddels alles klaar om vanaf donderdag 30 april 2020 onze deuren te openen voor de golfende jeugd tot en met 18 jaar.

Helaas zullen onze andere leden en greenfee spelers nog even moeten wachten tot waarschijnlijk 19 mei. Dit is natuurlijk een enorme domper, maar we kunnen in ieder geval een kleine stap nemen tot algehele openstelling, al zal dit waarschijnlijk eerst nog zonder (club)wedstrijden zijn.

Achter de schermen is de NGF, PGA Holland, NGA en NVG samen met NOC*NSF druk in gesprek met het ministerie van VWS om gefaseerde openstelling te bewerkstelligen op zo’n kort mogelijke termijn.

Wat betekent de openstelling voor de jeugd:

De 18-holes Championship Course, de par-3 en de oefenfaciliteiten zullen voor de jeugd open zijn, dagelijks, van 09.00 uur tot en met 18.00 uur.

We moeten ons houden aan de volgende algemene regels:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden.
  • Officiële wedstrijden en competitie zijn voor alle leeftijden verboden.
  • Steeds geldt: geen ouders “langs de lijn” en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt voor iedereen en dus ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Verder heeft de Jeugdcommissie in samenspraak met de technische commissie  voorwaarden opgesteld voor Grevelingenhout (de belangrijkste staan hieronder):

  • Reserveren van starttijden gaat via PROWARE (Uitsluitend voor de jeugd). Geef daar ook aan wie je begeleider is. (Schrijf dus deze persoon ook in, in je flight)
  • Diegene die gaat golfen is zelf verantwoordelijk voor het aanstellen van een begeleider. Max 1 begeleider per flight.
  • Begeleiders mogen NIET MEE SPELEN
  • De stokkenloods is open, echter 1 persoon per gang toegestaan
  • De trainingsfaciliteiten van de golfbaan mogen uitsluitend gebruikt worden in het bijzijn van een begeleider. (Uitsluitend voor de jeugd)
  • Jeugd lessen bij de Pro is toegestaan door middel van een reservering te maken in de lesagenda.

Het gehele protocol van Golfclub Grevelingenhout vind je hier. Lees deze en het algemene protocol van de NGF goed door voordat je naar de baan komt, zodat jij en je begeleider weten wat er van je verwacht wordt.

Terug naar het overzicht