Bruse Golfdagen 2022 – uitslagen en verslagen

Bruse Golfdagen 2022 – uitslagen en verslagen

 

UITSLAGEN 

donderdag vrijdag  zaterdag
 
Foto’s gemaakt door Tom Ong 
donderdag vrijdag zaterdag

 

Dag 0

Dag 1

Om 10:30 u meldden de eerste  van de 88 deelnemers aan de 1e Bruse Golfdag zich.
Leuk om ieder jaar weer bekenden terug te zien aan de inschrijftafel!!

Alle deelnemers werd een kopje koffie met wat lekkers aangeboden door Brasserie Grevelingenhout . BRASSERIE MARITIME en HOSTELLERIE SCHUDDEBEURS zorgden voor gevulde koek voor in de baan .

Traditiegetrouw werd haring door de baan gesponsord door BRU 17  en voor wie het aandurfde met deze temperaturen een klein glaasje Corenwijn door M.G. VASTGOED B.V.
Sommige deelnemers vertelden ons dat zij zelfs alleen al voor de haring deelnemen op de donderdag………….deze traditie houden we er dus maar in!!

Ook was er een Brabants worstenbroodje als extraatje omdat we dit jaar de 25e editie organiseren. Er waren bijna geen klachten over het (te warme) weer, want naast de zon die volop scheen had was er ook een soort van lentebriesje dat voor enige afkoeling zorgde.
Bij binnenkomst na de wedstrijd was er muziek van John Swaab met nummers uit de jaren 60 en 70 die heel wat deelnemers mee konden zingen.

Voor de inwendige mens zorgden Dennis en zijn team met een heerlijke mediterrane maaltijd en de zeer nodige verkoelende drankjes.

De winnaars:

1e prijs: 108 stableford punten Judith Lee, Regi Lee, Jan Koevoets, Denie de Jong
2e prijs: 107 stableford punten Jan Bierman, Theo Heiligers, Johan Schoots, Johan Ooms
3e prijs:  107 stableford punten Boudewijn Zuurdeeeg, Luc van Dijck, Peter van Loo, Jan            Wegman

 • NEARY HOLE 3 Hajer Harzi
 • NEARY HOLE 6 Len Ruissen
 • NEARY HOLE 12 Daphne Engelsman
 • NEARY HOLE 15 Ton vd Rakt

Dag 2

We kunnen veel regelen met deze dagen maar wat voor weer het zal worden is altijd maar afwachten. Gelukkig was het weer super vandaag.

Na de koffie met iets lekkers, wederom aangeboden door BRASSERIE GREVELINGENHOUT gingen de eerste deelnemers om 10:38 de baan in met door Brasserie Maritime en Hostellerie Schuddebeurs beschikbaar gestelde flesjes Spa, Pringles en rolletjes Mentos .

Vandaag 116 deelnemers. Alles liep zo gesmeerd dat een pauze op het terras niet nodig was en dus ook niemand tussendoor nog even een verkoelend drankje op het terras kon nuttigen.

Door de baan werd eerst een broodje paling gebracht, aangeboden door BEN & ELS en MARKET PLAZA BRUINISSE. Daarna volgde nog een waterijsje van Ola van de organisatie voor de oververhitte spelers en dan ook nog van diezelfde organisatie een kaasbroodje. Het kon niet op!!

Vandaag ook weer levende muziek en wel Frank Live

De winnaars:

1e prijs:  Johan Trommel en Chris Harder met 46 stableford punten
2e prijs:  Ellen van de Schalie en Diana Lathouwers
3e prijs:  Kees Delfgaauw en Mike Milan

 • NEARY HOLE 3 Jan Wegman
 • NEARY HOLE 6 Jan Bierman
 • NEARY HOLE 12 Wil Meuwsen
 • NEARY HOLE 15 Mike Milan

 EXTRA PRIJS, VOUCHERS WOESTE KOP  zijn gewonnen door Regie Lie en Peter Schoenmakers

Dag 3

Ja en dan denk je dat je alles onder controle hebt na twee geweldig verlopen dagen met alleen maar tevreden mensen in de baan. Weliswaar de drukste dag met 160 deelnemers, maar weersomstandigheden weer prima en op papier alles onder controle.

Met 18 mensen voor een buggy, waarvan (gelukkig) 2 met een eigen karretje hadden we ervoor gezorgd dat de 10 van de club konden worden aangevuld met privé buggies van de bewoners van het Park Grevelingenhout, twee voor de wedstrijd plus één cabrio voor de organisatie. Met een beetje schuifwerk hier en daar konden we op papier iedereen die een handicart nodig had van dienst zijn.

Net zoals elke morgen worden dan de buggies klaargezet voor het clubhuis, maar dan blijkt dat nummer 4 alleen maar achteruit wilt rijden en dat nummer 7 helemaal niet in beweging komt. Wat te doen? Na diverse telefoontjes, ook naar de stichting handicart, geen enkele oplossing omdat er op  zaterdag niet wordt gewerkt.

Dan meldt Roland zich met zijn vrouw Astrid, die trouwens ook een buggy gereserveerd heeft, en hij is bereid om met zijn technisch inzicht naar de twee boosdoeners te kijken en, jullie raden het al, samen met Aart lukt het hen op ze allebei weer aan de gang te krijgen! Hallelujah, leve de mannen die dit hebben gerealiseerd.

Gelukkig heeft het merendeel van de deelnemers van onze stress niets gemerkt en kon men vrolijk en vrij de baan in. Wederom starten op 1 en 10 met nu wel een pauze tussendoor vanwege het grote aantal deelnemers.

 Dit jaar was Bas de Koeijer, “onze vaste oesterman” ook weer van de partij.

De oesters werden u aangeboden door RIJKSE ACCOUNTANTS&ADVISEURS uit MIDDELBURG en KUUB MAKELAARS uit ZIERIKZEE uit en GELUKGROEP uit BRUINISSE. U kon er een heerlijke bubbel bij drinken die voor u met plezier werd ingeschonken door Alex van BRUVINO uit BRUINISSE.

Saucijzen broodje en ijsje werden uitgedeeld aan de spelers in de baan.

Dit jaar zijn ze voor de 25ste keer georganiseerd.

Nadat het eerste lustrum van onze club een groot succes was in 1993 bedachten 3 leden, Ella Middelhoek, José Nolles en Janny Zuiderveld, dat het best leuk zou zijn om ieder jaar een paar golfdagen te organiseren.

De toen geheten Bruse dagen werden gespeeld op de woensdag, donderdag en de vrijdag het dichts bij de oprichtingsdatum van de club in juli. De eerste Bruse Dagen  waren in 1994, In 1996 gingen de dagen niet door wegens te weinig deelname!! Tijdens de lustra in 1998 en 2003 waren er ook geen BGD wegens andere festiviteiten. Omstreeks 2000 werden de Bruse dagen de Bruse Golfdagen en verhuisden naar de donderdag, vrijdag en de zaterdag. Voornamelijk leden speelden mee. In 2020 gingen de dagen niet door vanwege het wel bekende virus. Een aantal jaren geleden werd er besloten om de dagen naar 3de week van juni te verplaatsen omdat CONCERT at SEA altijd eind juni georganiseerd word en de toegangswegen dan al erg druk zijn.

We kunnen stellen dat dit evenement één van de mooiste is in de wijde omtrek en we zijn daar heel trots op! In de Bruse Golfdagen komt eigenlijk alles samen wat wij als club uit willen uitstralen.

GEZELLIGHEID, SPORTIVITEIT EN VOORAL PLEZIER!!

 

Ella Middelhoek, één van de grondleggers van  de BGD werd in het zonnetje gezet en bedankt voor het initiatief dat ze heeft genomen om de Bruse golfdagen te gaan organiseren in 1994.
Het is uitgegroeid tot een evenement, waar in steeds grotere mate ook golfers van andere clubs uit de buurt en verder weg aan mee doen en mee blijven doen.

De 160 golfers die na een niet al te lange pauze, waarbij ze op het terras konden genieten van een heerlijk drankje, een doorstart maakten van hetzij hole 1 hetzij hole 9 en die na, zoals min of meer gebruikelijk, tussen de vijf en vijf en een half uur binnen druppelden in het clubhuis, waar ondertussen door Dennis en zijn team de vuren al waren ontstoken ter voorbereiding op de luxe barbecue waarvan men naar hartenlust kon genieten en ook alle spullen waren opgesteld van de Grevelingen houseband die vandaag voor de muziek zorgde.

Uiteindelijk toch een fantastische dag met (alweer) deelnemers die tevreden en voldaan huiswaarts keerden.

De uitslag van zaterdag:

1e prijs: Rob van de Veldt, Daryll Damit, Simon Goedegebuure en Ferdinand Burgersdijk
55 slagen netto
2e prijs: Denie de Jong, Regi Lie, Peter Schoenmakersen Judith Lie met 56 slagen netto
3e prijs: Erik Bleiji, Olivier Verwest, John Hage, Marcel Braam, 58 slagen netto

 • NEARY HOLE 3:  Denie de Jong
 • NEARY HOLE 6: Ronnie de Waal
 • NEARY HOLE 12: Zino Meesen
 • NEARY HOLE 15: Rutger Wessels

EXTRA PRIJS :VOUCHER WOUWSE PLANTAGE en Woeste Kop

De muziek:

 

Rest ons als commissie nog de mensen en sponsoren te bedanken die dit evenement hebben mogelijk gemaakt:

 

 

Terug naar het overzicht