Baanzaken juni 2021

Baanzaken juni 2021

Het groeiseizoen is in volle hevigheid losgebarsten. Zelden zagen we in zo’n korte tijd het gras, onkruid, klaver en madeliefjes zo groeien.

Al die wuivende rough ziet er van een afstand prachtig uit. Behalve als je drive van 200 meter plus net in die rough met daaronder soms ook nog klaver ploft. Dan blijft er vaak maar een remedie, een opofferslag naar de fairway of erger een verloren bal.

Waarom maaien we niet alle rough eraf vragen sommige leden zich af. Dus een baan zonder rough? Als je net je bal verloren bent is dit een  begrijpelijke reactie, maar bij nader inzien niet terecht. De golfbaan heeft nou eenmaal rough en we hebben het op andere banen vele malen erger meegemaakt.

We hebben de rough nog iets smaller gemaakt en zullen deze de  komende week uitdunnen met een klepel machine.

De klaver en madeliefjes zijn een ander verhaal. Volgens de huidige wetgeving mogen we nog slechts een maal per jaar spuiten; als wij dat nu zouden doen hebben we een groot probleem in augustus. Dus nog even wachten. Helaas die oude tijden waar alles mocht zijn voorbij, misschien maar goed ook.

Als we naar de uitslagen van de herendag kijk blijken iedere week scores van boven de 40 nog mogelijk. Dus vergeet die rough en focus op een rechte bal. Succes ermee.

In de week na de Bruse golfdagen staat groot onderhoud gepland. Dan zijn op maandag 21 juni  de par 3, op dinsdag hole 1-9 en op woensdag 10-18 gesloten. Op deze dagen worden de fairways geprikt en doorgezaaid.

Pieter en Martin

 

Terug naar het overzicht