Baanwerkzaamheden hole 8

Baanwerkzaamheden hole 8

Drainage hole 8.

Hole 8 is bijzonder. Koos Jonker heeft de visgraad drainage begin 90’er jaren tot aan de waterpartijen aangelegd. Het resultaat was een mooie en goed functionerende fairway. Echter, de laatste 150 meter naar de green waar deze ingreep niet heeft plaatsgevonden bleef het zorgenkindje, daar ligt een diepe drain verpakt in blauwe klei.

De greenside bunker op rechts werd aangepast en aangesloten op de ringdrain van de foregreen.  Nadat deze ingreep met de uitloop naar de sloot erachter was uitgevoerd bleek dat de fairway drain van de laatste 150 meter naar de green nog steeds niet functioneerde.

Nu is dit gedeelte in eigen beheer aangepast met nieuwe drains en zullen voor de zekerheid de drainagelijnen met graszoden worden bekleed opdat de baan klaar is voor het speelseizoen 2019.

 

Om de kwaliteit van de werkzaamheden te borgen en het gras de kans te geven om zich optimaal te ontwikkelen wordt een tijdelijke green vóór het water aangelegd waardoor deze hole >150 meter korter is en de baan gedurende deze winterperiode  NQ  is.

De kortste route naar de tee van Hole 9 loopt dus tijdelijk achter de DR en over het pad langs hole 4 van de Par-3 baan.

Bert Kok

 

 

 

Terug naar het overzicht