Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen 2018

Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen 2018

Dit evenement start op zaterdag 29 september 2018

 

Op zaterdag 29 september 2018 gaan de beste spelers van de Zeeuwse golfclubs weer strijden om de kampioenstitel van Zeeland.
De kampioenen van 2017: Lieselotte Rigbers van de Zeeuwsche en Max Meuwsen van Golfclub Grevelingenhout zullen alles op alles zetten om hun titel te verdedigen.

Voor meer informatie klik hier.

 

Wedstrijdreglement Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen 2018
Zaterdag 29 september Golfclub Grevelingenhout

 1. Deelnemende Zeeuwse golfclubs:
  Golfclub Oostburg
  Domburgsche Golf Club
  Goese Golf Club
  Golfclub Grevelingenhout
  De Zeeuwsche-Middelburg
  Golfvereniging Reymerswael
  Golfvereniging “De Woeste Kop”

  Clubs mogen drie dames en drie heren afvaardigen om te strijden om de titel van Zeeuws Strokeplaykampioen. Op de 9- holesbanen worden twee dames en twee heren per club afgevaardigd. Aangevuld met de kampioenen (dame en heer) van het voorgaande jaar die automatisch geplaatst zijn.
 2. De maximum toegestane exact handicap voor dames is 20.0 en voor heren 18.0.
  Elke club bepaalt zelf welke leden worden afgevaardigd (in ieder geval worden de clubkampioenen matchplay en strokeplay verwacht).
 3. Alle ronden worden gespeeld volgens de regels zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St.Andrews. De plaatselijke regels, zoals vermeld op de scorekaart en eventuele aanvullende tijdelijke local rules, zijn van toepassing. Afstandmeters die uitsluitend afstand meten conform de regels van de NGF zijn toegestaan.
 4. De organiserende vereniging zorgt voor de aanwezigheid van een of meerdere referees tijdens de wedstrijddagen.
 5. De Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen worden gespeeld over 2 x 18 holes vanaf de witte tee (heren) en de blauwe tee (dames).
 6. De inschrijfformulieren en het wedstrijdreglement worden ruim van te voren per e-mail door de organiserende vereniging gestuurd aan de voorzitters/contactpersonen van de wedstrijdcommissies van de deelnemende verenigingen. De formulieren dienen uiterlijk 7 dagen voor aanvang van het kampioenschap, volledig ingevuld, retour gezonden te worden. De desbetreffende voorzitters/contactpersonen stellen de deelnemers op de hoogte van dit wedstrijdreglement.
 7. De startlijsten voor de beide ronden worden uiterlijk 3 dagen voor het kampioenschap bekend gemaakt middels e-mailberichten en publicatie op deze website onder EVENTS.
  Indien een speler na inschrijving zich afmeldt dient de thuisclub van de speler voor een vervanger te zorgen. Indien hier niet in voorzien kan worden zal de wedstrijdleiding voor invallers zorgen. Bij afmeldingen op de wedstrijddag zelf zorgt de organiserende vereniging voor invallers.
 8. Er wordt vanaf 08.30 uur gestart op hole 1 en hole 10. De startinterval bedraagt 8 minuten. Er wordt gespeeld in flights met 2 spelers.
 9. Spelers dienen zich uiterlijk een half uur voor de geprogrammeerde starttijd te melden bij de wedstrijdleiding. Het spelen met een caddie is toegestaan, de caddie mag geen professionele status hebben. Spelers en caddies mogen geen gebruik maken van een vervoermiddel. Mobiele telefoons moeten uitgeschakeld zijn en mogen alleen gebruikt worden in noodgevallen en/of oproep van de referee. Overtreding van deze regels kan leiden tot diskwalificatie.
 10. De wedstrijdleiding is gerechtigd conform artikel 6.7 van de Golfregels te straffen bij langzaam spel.
 11. Na iedere ronde moet de speler zijn scorekaart uiterlijk 15 minuten na binnenkomst inleveren bij de wedstrijdleiding. Bij in gebreke blijven volgt diskwalificatie. Iedere gespeelde ronde is qualifying en de scorekaarten worden naar de Regel- & Handicapcommissies van de thuisclub gestuurd.
 12. Zeeuws Strokeplaykampioen worden die dame en die heer die met het minst aantal slagen de vastgestelde ronden gespeeld heeft. Bij gelijke score voor de 1e plaats volgt een sudden death play-off over de holes die door de organiserende club daarvoor aangewezen worden. Alle scorekaarten dienen voor aanvang van de play off ingeleverd te zijn bij de wedstrijdleiding. Voor de overige plaatsen in het klassement geldt “matching cards”.
 13. De wisseltrofee wordt in principe zowel bij de dames als bij de heren aan de winnaar uitgereikt door de kampioen van het vorige jaar.
 14. In de week voorafgaand aan het kampioenschap mogen de deelnemers een oefenronde spelen tegen het introductietarief van de organiserende vereniging.
 15. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.

 

 

Terug naar het overzicht