Bruinisse

Hoewel toerisme en horeca belangrijk zijn, is Bruinisse allereerst het mossel- of visserijdorp. De grote mossel op de dijk is het meest gefotografeerde deel van Bruinisse. Hoe het vroeger was, kunt u terugzien in de Brusea, het museum over de visserij met een oude visserswoning.

Alles is er

In het dorp vindt u ook heel wat café’s, restaurants en winkels; meer dan dat je op basis van de ruim 3800 vaste inwoners zou verwachten. Eigenlijk is alles aanwezig, u kunt er niet alleen terecht voor dagelijkse boodschappen  maar ook voor de laatste damesmode, hippe kinderkleding , nieuwste woontrends,  doe-het-zelf/hobby artikelen, boeken, speelgoed enz.

Visserijdagen

De Visserijdagen in juli zijn een begrip in de regio, maar ook ver daarbuiten. Drie dagen staat het dorp op z’n kop door alle evenementen – ook op het water met bijvoorbeeld de vlootschouw, muziek, attracties, mosselen en veel meer. Daar komen jaarlijks duizenden mensen op af.20110

 

Jachthaven Bruinisse, Het zilte genieten….
Of u nu met boot, fiets, auto of te voet komt: u bent van harte welkom in Jachthaven Bruinisse! Een bijzondere bestemming voor iedereen die op zoek is naar een dagje strandplezier met het hele gezin, een weekendje uitwaaien op een huurboot, een lekker hapje eten op het drijvende terras, of een bijzondere watersportvakantie aan het zilte Grevelingenmeer. Het is een superlocatie voor watersportevenementen met alle faciliteiten die u als waterliefhebber nodig heeft; van luxe bad- en toiletgelegenheid, jachtservice en watersportwinkel tot café-restaurant en supermarkt. De haven heeft ook een openbaar zwemstrand en een zoetwaterzwembad voor de kids.