Baanpermissie en/of Handicap behalen

Iedereen, ook niet-leden, kan op Grevelingenhout een officiële EGA handicap van 54 of lager behalen. Als beginnende golfer is het echter noodzakelijk om een aantal stappen te doorlopen om te komen tot deze officiële EGA-handicap. Het behalen van een EGA-handicap kan in aantal stappen worden bereikt middels:

Stap 1: Het behalen van: “Baanpermissie Par 3-baan”
Stap 2: Het behalen van het Golfregelexamen en Handicap 54

Stap 1: Baanpermissie
Tijdens de lessen bij de Pro leert men, naast de technische vaardigheden, ook de regels van de golfetiquette en de beginselen van de golfregels. Is men naar de mening van de Pro voldoende op de hoogte van deze beginselen en beschikt men over voldoende technische vaardigheden om zelfstandig te kunnen spelen, dan zal de Pro een Baanpermissie voor de Par 3-baan verstrekken. Zelfstandig op de Par 3-baan spelen is dan toegestaan.

Stap 2: Handicap 54
Handicap 54 wordt afgegeven nadat de kandidaat met goed gevolg heeft voldaan aan de volgende eisen.

  • Het behalen van Baanpermissie
  • Het behalen van het Golfregelexamen (zie hieronder
  • Het spelen van een qualifyingronde op de par 3-baan en het inleveren van een Qualifying Kaart (Q-kaart) uitgaande van handicap 54. Bij 18 punten of meer bij het spelen van 9 holes of bij 36 punten of meer bij het spelen van 18 holes kan handicap 54 of lager worden behaald.

Zie voor vervolg stappen: het 9 stappen plan
Met handicap 54 kan men spelen op een aantal andere banen.
Bezoek de website www.waarkanikgolfen.nl voor informatie hierover.

Golfregel examen
Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om het NGF stap-2 examen af te leggen via Golfclub Grevelingenhout?
De laatste zaterdag van de maanden maart t/m november is er een examen, aanvang 10:00 uur, kosten € 15 contant.
(Gebruik dit formulier om u in te schrijven voor het eerstkomende examen) Inschrijving sluit 2 weken vóór de gekozen examendatum.

De kandidaten kunnen zich de regel- en etiquettestof eigen maken door gebruik te maken van de door de golfclub geadviseerde materialen zijnde:

Golfregels 2019
Oefenvragen voor het Golfregelexamen
Ook kan er online worden geoefend via www.golf.nl

Handicapregistratie voor niet-leden is mogelijk. Informatie hierover is verkrijgbaar bij het secretariaat. De kosten bedragen € 63,- per jaar inclusief NGF-bijdrage voor volwassenen en € 31,50 voor jeugdleden.

Goed om te weten
Onze Pro (golfleraar) heeft een uitgekiend lesprogramma opgezet waarbij u snel en goed de eerste beginselen van het golf onder de knie krijgt. Meer verdieping en achtergronden zijn over het handicap systeem kunt u hier vinden:

Heeft u hierna nog vragen? Neem dan contact op met onze receptie en/of golfpro’s voor meer informatie.