Van zomer- naar wintergreens en terug…

Reserveren

U kunt uw starttijd telefonisch reserveren,
tel. receptie 0111- 48 26 50
of direct online.

Online Reserveren

Van zomer- naar wintergreens en terug, een koud kunstje !

Rondom het vriespunt zijn de baancondities wisselvallig en wordt de keuze een gevoelig onderwerp.

Ligt er rijp en is die na een beetje zonneschijn verdwenen dan zien de greens eruit alsof er niets aan de hand is. Echter, de conditie van de ondergrond is dan nog vaak onduidelijk. De sneeuw biedt altijd reden voor de switch naar wintergreens.

Om schade aan de greens te voorkomen en het speelplezier in de winter zo lang mogelijk vast te houden, is het daarom goed te weten dat de greenkeepers de keuze voor de greens bepalen.

In de ochtenduren wordt met de balie overlegd , indien nodig, de website aangepast en actuele informatie getoond op het clubhuis. Wanneer op weekdagen de posities rond 11.00 uur zijn bepaald gelden die voor de gehele dag. In het weekend ligt dat keuzemoment rond 10.00 uur.

De wintergreens zijn GUR wanneer de zomergreens in gebruik zijn. Omgekeerd zijn de zomergreens GUR wanneer de wintergreens in gebruik zijn. Dit wordt op de aangegeven met de blauwe stok. De wintergreen als GUR gebied voorkomt schade door divots die mogelijk geslagen worden wanneer men de zomergreen aanspeelt. De wintergreen wordt met een witte lijn gemarkeerd.

Als de vlaggen op de wintergreens staan en/of dooi en sneeuw condities aanwezig zijn is de gehele baan gesloten voor buggy’s.

Met dank aan Hans Huybregts en de Sportcie.
Bert Kok