GEO

Reserveren

U kunt uw starttijd telefonisch reserveren,
tel. receptie 0111- 48 26 50
of direct online.

Online Reserveren

 

GEO is de afkorting van Golf Environment Organization, een snelgroeiende organisatie die een internationaal certificaat voor duurzaam golfbaanbeheer faciliteert.

In Nederland is het certificaat snel in opkomst, verschillende toonaangevende banen zijn in dit verband al gecertificeerd. Ook Golfclub Grevelingenhout vindt de natuur en natuurbehoud belangrijk, vandaar dat wij een proces zijn ingegaan om deze certificering te verkrijgen. Het daarin beschreven beleid is een voortzetting van het NGF-programma ‘Committed to Green.’

GEO is een internationale non-profit organisatie die als doel heeft de golfsector economisch, sociaal en duurzaam te ondersteunen. De organisatie wordt gevormd door een uitgebreid kennisnetwerk en een geselecteerde groep professionals die over de hele wereld golfbanen ondersteunen.

De criteria van de GEO zijn gericht op water, energie, natuur, gras en bodem, opleiding, educatie en bewustwording, afval en management. Al deze onderdelen worden apart getoetst op beleid, registratie, doelstellingen en uitvoering.

Hiertoe is een werkgroep geformeerd, bestaande uit: Bert Kok, Paul Brijs, Jacqueline Ranke en Pieter Breijs (die dit alles coördineert).
Wij willen de leden op de hoogte houden van onze vorderingen door er op gezette tijden iets over op onze website te publiceren. Daar wordt het een vast menu-item dat u op elk moment kunt oproepen/raadplegen.

Hopelijk gaan de leden daardoor gaandeweg begrijpen waarom deze manier van beheer noodzakelijk is en zal de belangstelling voor onze mooie baan ook andere aspecten gaan behelzen.